En la Tierra a viernes, 29 marzo, 2024

El Ramon Llull es lliurarà a Andorra

El premi Ramon Llull de novel.la, el millor dotat d’entre els certàmens de literatura en català, traslladarà la seu de la cerònia de lliurament a Andorra, amb caràcter permanent. El president de Planeta i el cap de govern, Albert Pintat, signaran l’acord dilluns.

El premi Ramon Llull de novel·la, el millor dotat d’entre els certàmens de literatura en català, traslladarà la seu de la cerònia de lliurament a Andorra, amb caràcter permanent. El president de Planeta i el cap de govern, Albert Pintat, signaran l’acord dilluns.

Segons les fonts de l’executiu andorrà, ha estat l’editorial organitzadora la que ha demanat aquest trasllat permanent de la cerònia de lliurament del premi, que en les anteriors edicions es concedia en un hotel de Barcelona. Els detalls de l’operació encara no han transcendit, segons la informació que publicarà demà, divendres, el Diari d’Andorra, però el que s’ha confirmat és que dilluns es preveu la signatura oficial de l’acord entre les dues parts, i l’anunci posterior, el mateix dia, en una conferència de premsa que donaran el mateix José Manuel Lara i el cap de govern andorrà, Albert Pintat.

El sopar de gala de concessió del Llull acostuma a ser, com altres esdevenents d’aquesta convocatòria, quelcom que supera l’àmbit estrictament literari per entrar en el de les relaciones públiques i socials, amb l’assistència de polítics i personalitats del món econòmic, social i cultural.

Des del govern andorrà s’ha avançat que ja es treballa per reservar un hotel del país amb capacitat per acollir i oferir un servei de qualitat en una vetllada que acostuma a reunir centenars de persones.

El Ramon Llull té una dotació econòmica de 60.100 euros, que podria encara guanyar en atractiu per al guardonat si l’operació es realitzes sota la legislació i amb aplicació de les normes fiscals d’Andorra. A més, l’obra premiada es publica paral·lelament en una versió en espanyol que es distribueix per Espanya i l’Amèrica llatina.

Creat per José Manuel Lara Hernández l’any 1981, el prer guanyador va ser Joan Perucho i al palmarès de les edicions posterios figuren Ramon Folch i Camarasa, Pere Gferrer, Valentí Puig, Carme Riera, Terenci Moix, Néstor Luján, Baltasar Porcel, Màrius Carol, LluísAnton Baulenas i Màrius Serra.

NOTICIAS RELACIONADAS

Relacionados Posts

Premiados de la XX edición de 'Los mejores de PR'

Noticias recientes

Newsletter
Logo prnoticias

Suscríbete a nuestro newsletter!

Recibirás nuestro boletín de noticias y contenido exclusivo.