En la Tierra a sábado, 20 abril, 2024

Una empresa catalana vol Aigües d’Arinsal

L’empresa d’Igualada European Market’s va presentar una oferta per quedarse Aigües d’Arinsal el mateix dia en que s’havia de decretar la fallida definitiva judicialment. Alguns dels advocats consideren aquesta presentació una maniobra surrealista.

L’empresa d’Igualada European Market’s va presentar una oferta per quedarse Aigües d’Arinsal el mateix dia en que s’havia de decretar la fallida definitiva judicialment. Alguns dels advocats consideren aquesta presentació una maniobra per ajornar una decisió que sembla irreversible. Aigües d’Arinsal ha estat una de les empreses emblemàtiques d’Andorra, que extava, sobretot a Espanya, l’aigua mineral natural d’aquesta localitat de la parròquia de la Massana.

Els problemes econòmics es van acumular, i fa més de dos anys que es va declarar en suspensió de pagaments, amb un deute multilionari que afecta fins a 45 creditors, entre els quals dues entitats bancàries, els treballadors i, fins i tot, la indústria que havia subministrat la maquinària d’embotellament. El seu patroni és nul, perquè fins i tot els terrenys de la planta pertanyen a una entitat benèfica de la parròquia, la Causa Pía.

Ahir, dijous, a instàncies sobretot dels treballadors, i després de diversos ajornaments concedits al responsable de la gestió, havia de ser declarada definitivament la fallida, si no hi havia cap altra empresa que es fes càrrec de l’activitat i del deute. Va ser a l’últ moment que es va presentar European Market’s, una societat amb domicili a Igualada i que consta al registre de Barcelona com dedicada a comptabilitat, consultoria de publicitat, estudis de mercat i serveis d’assessorament i màrqueting, amb un capital social de 517.563 euros. Els titulars són Pere Prats i Pius Camprubí, dels quals únicament es van lliurar fotocòpies dels cats d’identitat.

L’oferta, qualificada per alguna de les parts creditores com a “surrealista” i per d’altres com a “bluff” va ser presentada pel mateix responsable de la gestió d’Aigües d’Arinsal, Josep Maria Grau, sense la presència física de cap representant d’European Market’s, que lita l’asumpció del deute al 8 per cent del total. El batlle (jutge) va concedir 45 minuts suplementaris abans de l’inici de la sessió, perquè es pogués estudiar l’oferta.

L’exposició feta pel mateix Grau consisteix a pagar a cadascun dels 45 creditors el 8 per cent del deute contret, amb la condició de condonar la resta, amb les úniques excepcions dels treballadors, i de la Seguretat Social , que s’atendrien íntegrament. Per a la resta, els pagaments es farien en tres terminis, de 343.128 euros cadascun.  A més European Market’s demana a la Causa Pía i al quart (una mena d’òrgan subsidiari de l’administració local) d’Aromsal la renovació dels contactes de cessió dels terrenys i de l’aigua per a 50 anys i en condicions més favorables que les anteriors.

Totes les característiques de l’oferta esmentada, i d’altres no menys significatives, com la falta de presentació de cap garantia ni  aval per la societat iguialadina, van crear escepticisme entre els creditors, i la decisió del batlle d’ajornar per enèsa vegada la decisió, que continua apuntant a la declaració de fallida, per un nou termini de dos mesos.

 

 

NOTICIAS RELACIONADAS

Relacionados Posts

Premiados de la XX edición de 'Los mejores de PR'

Noticias recientes

Newsletter
Logo prnoticias

Suscríbete a nuestro newsletter!

Recibirás nuestro boletín de noticias y contenido exclusivo.