Des de TVC s’educa

Publicidad

TVC ha presentat la programació educativa per a aquesta tardor/hivern 20062007. A l’acte hi han assistit el director de la CCRTV, Joan Majó, el director de TV3, Francesc Escribano, i Miquel Garcia, cap de Documentals i Nous Formats.

TVC ha presentat la programació educativa per a aquesta tardor/hivern  20062007. A l’acte hi han assistit el director de la CCRTV , Joan Majó,  el director de TV3, Francesc Escribano, i Miquel Garcia, cap de Documentals i Nous Formats.

La prera intervenció l’ha feta Joan Majó, director de la CCRTV , que ha afirmat que l’activitat en el camp educatiu de les televisions europees ha estat fins ara insuficient. Majó ha destacat que a TVC l’puls i el desenvolupament d’aquesta línia educativa “és una de les directives clarísses d’aquesta direcció per als propers anys i està reflectida de forma molt clara en el nou contracteprograma, que significarà un increment tant de les hores d’emissió de continguts educatius.” 

El director de la Coració ha parlat també d’un canvi d’estratègia de TVC en la línia educativa. Si fins ara es creia en la idea d’un canal  educatiu, en ple segle XXI, amb les noves formes de consum de televisió, aquesta idea ha quedat totalment obsoleta. “Ara es tracta d’pregnar de continguts educatius tota la programació, d’augmentar l’emissió d’hores, i sobretot augmentar la producció de programes educatius. Ja hem posat en marxa un projecte de tal educatiu que s’ha de nodrir de tota aquesta producció i que ha d’estar a disposició de l’usuari en qualsevol moment”.

Joan Majó ha dit per acabar que “des de fa anys s’està treballant en ferm en aquesta línia educativa, però el compromís és fer molt més”.

Per la seva banda el director de TV3, Francesc Escribano, ha volgut començar destacant que la preocupació per l’educació ja diu molt de la línia que segueix TVC. Seguidament ha xifrat l’augment d’hores de continguts educatius que es produirà amb la posada en pràctica del nou contracteprograma i del compromís de TVC amb l’educació amb la posada en marxa d’un tal educatiu. “Si fins ara fèiem 3.500 hores de continguts educatius, amb el nou contracteprograma en farem 5.000. També estem fent un treball lent amb la Conselleria per a la creació un tal educatiu. Busquem posar a l’abast de tota la comunitat educativa tota la nostra producció. Ho hem fet amb l’ajuda de professionals de diversos àmbits per ferho de la forma més apropiada”.

Escribano també ha destacat que actualment ja no s’ha d’associar la televisió educativa exclusivament amb els nens i educació curricular “i, per aquest motiu, l’àrea de continguts educatius ha passar a format part del Departament de Documentals i Nous Formats”.

Precisament el cap del Departament de Documentals i Nous Formats, Miquel Garcia ha aprofundit en la línia de no associar educació amb activitat curricular. “Com a televisió pública hem de donar un servei de televisió comunitària i treballar tenint en compte la diversitat i la multiculturalitat que hi ha actualment al nostre país. S’ha d’incidir en el civisme, la mediació de conflictes o l’afavorent de diversos col·lectius i ens hem d’obrir a franges que no siguin exclusivament infantils".

Miquel Garcia també ha destacat que es treballa en diverses opcions per a l’aprenentatge de l’anglès. “Hem començat amb els programes per a nens però augmentarem el nombre de programes en aquesta línia per a adults”.

Publicidad
Publicidad
Salir de la versión móvil