En la Tierra a miércoles, 22 mayo, 2024

5,3 milions d’euros a les trucades d’urgències

Acord per donar abast per a la contractació de l’operativa del servei públic de trucades d’urgències.

La Comissió de Govern d’Economia ha aprovat autoritzar al Departament d’Interior la despesa d’abast pluriennal per un t de 5.300.000 euros, per a la contractació de l’operativa del servei públic d’atenció de trucades d’urgència 112 Catalunya per al període 20062008.

La creació del número europeu únic de trucades d’urgència 112 és una aposta de les institucions europees. Per al seu bon funcionament, han instat els estats membre a adoptar les mesures necessàries per garantir la resposta i l’atenció que les trucades d’urgència requereixen.

El número d’emergència 112 és un servei públic i gratuït que ha de garantir una resposta ràpida, senzilla, eficaç i la coordinació de les peticions urgents d’assistència de qualsevol ciutadà en el territori de Catalunya.

La Generalitat , dins de les seves competències, disposarà dels centres de recepció de trucades d’urgència, dels protocols de funcionament i de les xarxes de telecomunicacions necessàries per tal que, en casos d’urgent necessitat, la ciutadania pugui requerir de forma gratuïta l’assistència dels serveis públics competents en matèria d’atenció d’urgències sanitàries, d’extinció d’incendis i de salvaments, de seguretat ciutadana i, per la possible necessitat de coordinar els anteriors, de protecció civil, amb independència de l’administració pública o entitat competent en la prestació material de l’assistència requerida.

El mes de febrer va ser aprovat el Projecte de llei de creació de l’entitat de dret públic Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya, amb l’objectiu de prestar un servei públic, universal i permanent, amb l’autonomia necessària per oferir un servei modern amb elevada flexibilitat organitzativa, dotat de tecnologia i sistemes de gestió avançats.

Amb aquest acord pluriennal, la Comissió de Govern d’Economia ha aprovat destinar 5.300.000,00 euros per a la contractació de l’operativa del servei públic d’atenció de trucades d’urgències 112 Catalunya per al període 20062008.

NOTICIAS RELACIONADAS

Relacionados Posts

Premiados de la XX edición de 'Los mejores de PR'

Noticias recientes

Newsletter
Logo prnoticias

Suscríbete a nuestro newsletter!

Recibirás nuestro boletín de noticias y contenido exclusivo.