En la Tierra a martes, 21 mayo, 2024

Platja d’Aro aprova l’ordenança de sorolls

CastellPlatja d’Aro i S’Agaró ja compta amb una ordenança que vol litar i regular les emissions de sorolls i vibracions al medi ambient.

El municipi de CastellPlatja d’Aro i S’Agaró ja compta amb una ordenança que vol litar i regular les emissions de sorolls i vibracions al medi ambient

La complerta aplicació de la normativa que va aprovar el plenari municipal la setmana passada quedarà litada però fins que s’aprovi el mapa de capacitat acústica que el consistori preveu tenir enllestit per abans que comenci la temada turística.

L’objectiu de l’ordenança és establir uns paràmetres de qualitat ambiental, en el marc de la legislació vigent sobre medi ambient, de contaminació acústica i de protecció de la salut així com també regular les actuacions municipals específiques en matèria de sorolls i vibracions. En aquest sentit l’alcalde del municipi, Joan Giraut, va respondre positivament a les preguntes del taveu ecosocialista, Pedro Torres, que el va instar a que els vehicles i instal·lacions municipals fossin els prers a amollarse a les noves normes acústiques.

El grup municipal del PSC es va mostrar d’acord amb la normativa tot i que va expressar la seva queixa pel retard en la seva aprovació. En aquest sentit la taveu socialista, Dolors Padilla, va expressar les seves reserves sobre la voluntat d’aplicació de la nova normativa i va demanar a l’equip de govern el màx rigor en el seu complent. Sobre aquest extrem, Giraut va mostrarse d’acord amb la taveu socialista i va concedir que “certament aquesta és una ordenança que arriba tard, però arriba”. I seguint amb les preguntes socialistes, Giraut va garantitzar que el consistori farà a partir d’ara pedagogia i difusió sobre la nova normativa contra la contaminació acústica.

Tema recorrent durant el ple en que es va aprovar la normativa va ser la tardança en la seva aprovació. Padilla va insistir en que un municipi com Platja d’Aro no pot haver trigat tant en confeccionar una ordenança que reguli l’emissió de sorolls «que a més no es podrà aplicar al 100% fins que no s’aprovi el mapa de capacitat acústica». Un mapa que Giraut va prometre s’aprovarà en el proper plenari municipal.

 

NOTICIAS RELACIONADAS

Relacionados Posts

Premiados de la XX edición de 'Los mejores de PR'

Noticias recientes

Newsletter
Logo prnoticias

Suscríbete a nuestro newsletter!

Recibirás nuestro boletín de noticias y contenido exclusivo.