En la Tierra a lunes, 20 mayo, 2024

El contracte amb la ciutadania

El secretari general i número dos a la llista d’ERC per Barcelona, Joan Puigcercós, ha presentat el contracte amb la ciutadania de cara a les eleccions de l’1 de novembre. Es tracta d’un document base que inclou set propostes fonamentals.

El secretari general i número dos a la llista per Barcelona, Joan Puigcercós, ha presentat el contracte amb la ciutadania d’Esquerra de cara a les eleccions de l’1 de novembre. Es tracta d’un document base que inclou les set propostes fonamentals i d’aplicació mediata que promourà el partit en cas de tornar al Govern.

Puigcercós ha assegurat que “la prioritat és garantir que una part tant de les famílies catalanes arribi a final de mes”, ja que segons estudis recents un 52 per cent té problemes per arribarhi. El també president del grup al Congrés ha afegit que “Esquerra treballa per formar un Govern a Catalunya que faci polítiques amb un component social clar, dedicades a la classe treballadora, a la classe mitja d’aquest país per millorar la seva qualitat de vida i generar un estalvi tant en les famílies”.

En concret, les set propostes són: subvenció del 30 per cent del lloguer de 25.000 pisos per a joves (2.500 euros de mitjana per habitatge), gratuïtat dels llibres de text (40 milions d’euros del 2007 al 2009), reducció a la meitat de les llistes d’espera a la sanitat (20 milions d’euros el prer any), multiplicar per 10 l’atenció domiciliària a les persones dependents (82 milions d’euros), garantir el dret a utilitzar el català (fins a 10 milions d’euros), creació de l’Oficina de Gestió Empresarial i el complent dels grans acords de la legislatura, com el Pacte Nacional per a l’Educació o el Pla de Ciutadania i Immigració.

En aquest darrer punt, Puigcercós ha lamentat que no s’hagi permès l’aprovació de projectes tants com la Llei de Serveis Socials, tot i estar preparada i ultada. Així mateix, ha qualificat de “bona i de qualitat” l’obra de govern promoguda amb l’puls d’Esquerra, “amb canvis tants” i ha considerat que “només el sectarisme pot tar alguns partits a dir que no acceptaran res de l’obra de govern”.

Per la seva banda, l’adjunt a presidència i responsable de continguts de campanya, Josep Bargalló, ha indicat que les set mesures que planteja Esquerra de manera urgent “estan quantificades i són possibles econòmicament amb una pròrroga de pressupostos”. Alhora, ha afegit que “la suma global equival al que es recapta a través de l’post de successions”.

NOTICIAS RELACIONADAS

Relacionados Posts

Premiados de la XX edición de 'Los mejores de PR'

Noticias recientes

Newsletter
Logo prnoticias

Suscríbete a nuestro newsletter!

Recibirás nuestro boletín de noticias y contenido exclusivo.