En la Tierra a sábado, junio 1, 2024

Medi Ambient proposa gravar el consum d’aigua

El Ministeri de Medi Ambient proposarà que s’estableixin diferents trams en la tarifa de l’aigua i que es gravi el consum quan sigui superior a seixanta litres per persona i dia.

El Ministeri de Medi ambient proposarà que s’estableixin diferents trams en la tarifa de l’aigua i que es gravi el consum quan sigui superior a seixanta litres per persona i dia, amb la finalitat d’incentivar la utilització eficient d’aquest recurs.

La titular d’aquest departament, Cristina Narbona, va traslladar avui aquest suggerent al Consell Nacional de l’Aigua, on va defensar diverses modificacions de la Llei d’Aigües, entre elles la possibilitat d’aplicar diferents tipus de tarifa per a estular l’ús responsable de l’aigua.

Narbona va xifrar en seixanta litres per habitant i dia el consum d’aigua potable que les administracion s públiques han de facilitar als ciutadans "en condicions assequibles des del punt de vista de les tarifes de l’aigua" i va insistir que aquestes tarifes haurien de contribuir a desincentivar el consum excessiu d’aigua.

Al seu judici, el nou Codi Tècnic de l’Edificació facilitarà l’aplicació d’aquest tipus de mesures, i va recordar que aquest preveu que en tots els nous edificis s’incorin aplicacions tècniques que propiciïn l’estalvi d’aigua.

La ministra va avançar a més la intenció del seu departament d’aprofitar la futura modificació de la Llei d’Aigües per a aplicar el principi de "recuperació de costos" previst en la Directiva Marc d’Aigües de la Unió Europea. Aquesta Directiva, que haurà d’estar en vigor en 2010, preveu que sobre el cost de l’aigua es repercuteixi el preu de les infraestructures hídricques que es realitzin.

La ministra va assegurar que aquest principi pot ser compatible amb algunes excepcions "justificades", de manera que alguns sectors o usuaris poguessin ser exits de sufragar el cost de les obres hídricques que es construeixin en el futur. El Consell Nacional de l’Aigua va conèixer a més la proposta del Ministeri de reformar aquest òrgan consultiu i de litar la representació del mateix a les organitzacions professionals i econòmiques, als sindicats, a la patronal i a les organitzacions no governamentals de l’àmbit mediambiental.

NOTICIAS RELACIONADAS

Relacionados Posts

Premiados de la XX edición de 'Los mejores de PR'

Noticias recientes

Newsletter
Logo prnoticias

Suscríbete a nuestro newsletter!

Recibirás nuestro boletín de noticias y contenido exclusivo.