En la Tierra a martes, 5 marzo, 2024

Sant Jordi a casa: Kobo by Fnac anima a regalar més llibres que mai

Publicidad

Aquest mes d’abril és diferent, però hi ha coses que no canvien i per antonomàsia segueix sent el mes del llibre. El dia 23 d’abril, es celebra a tot Catalunya Sant Jordi i Kobo by Fnac pretén estar més a prop que mai de tots els seus lectors. Per això, i amb la finalitat de que el confinament no ens allunyi dels dies importants de la cultura, ofereix un 50% de descompte en una amplia selecció de títols de la seva biblioteca. A més, Kobo by Fnac anima a continuar amb la tradició de regalar llibres i recorda que, amb les seves targetes de regal electròniques, segueix sent igual de possible celebrar aquest dia tan important pels lectors, encara que la situació ens obligui a fer-ho en la distancia i des de casa.

SANT JORDI EN QUARENTENA

Roses, llibres i amor cap als nostres éssers estimats són els elements que mai falten en els carrers de tot Catalunya el 23 d’abril. El Dia Internacional del Llibre s’ha convertit en una jornada festiva i especialment romàntica on els catalans celebren el seu patró, Sant Jordi.

Aquest any l’abril serà diferent. En els carrers de les principals ciutats catalanes no hi haurà casetes, ni estands, ni cues infinites per veure i conèixer els nostres escriptors preferits, ni tampoc parades on comprar roses, ni enamorats de bracet, NO! Aquest any no hi haurà res de tot això: Les roses s’enviaran per correu postal, les presentacions i les xerrades es faran a través de pantalles de mòbils i ordinadors i els estands passaran a ser catàlegs online. Per això, l’electrònica està amb cadascun dels qui volen seguir celebrant aquest dia.

Probablement ens enfrontem amb el Sant Jordi més digital de la historia, i de fet Kobo by Fnac com a curiositat, informa que durant la quarantena els dimarts i els dilluns, amb un 201% i un 187% respectivament, son els dies de la setmana en els que més es llegeix i les 19:00 i les 20:00h son les millors hores, ja que s’ha vist un augment del 463% i 481% interanual respectivament.

Per això, Kobo by Fnac vol que els seus lectores no deixin de banda la celebració i la visquin amb més ganes que mai des de les seves llars, perquè amb les facilitats que ofereix Kobo a l’abast de tots, mai havia sigut tan fàcil regalar llibres:

  1. Amb les targetes de regal electròniques: Fer feliç a un amant de la lectura, la millor elecció pels devoradors de llibres que hi ha a la teva vida.
  2. 50% en títols: Però Kobo també aporta el seu granet de sorra perquè puguem seguir celebrant Sant Jordi des de casa. A partir del 17 d’abril trobaràs en el seu catàleg els dispositius i ofertes en eBooks dels teus autors preferits i també del teus essers estimats -per si els hi vols regalar.-
  3. Novetats: Troba a la seva web totes les recomanacions i novetats en català, castellà, anglès, francès i molt més.
  4. Ofertes: Gaudeix d’un descompte de 20€ en Kobo Clara HD i de 30€ en Kobo Forma a la pàgina oficial de Kobo i a Fnac.es a partir del 17 d’abril.

 

 

Preparats per un Sant Jordi diferent?

 

 

QUÈ ÉS SANT JORDI

La data tracta de celebrar la festivitat del patró de Catalunya i de recordar aquesta tradició basada en l’amor i la cultura. La festivitat de Sant Jordi és un dia que es celebra a Catalunya amb entusiasme i alegria. El 23 d’abril els carrers de ciutats i pobles s’omplen de gom a gom i de paradetes de venta de llibres i roses. Qualsevol pot fer aquesta ofrena, encara que com dicta la tradició és l’home qui ha d’entregar una rosa a la seva estimada. Segons explica la llegenda, Sant Jordi va salvar a la princesa matant al drac i de la seva sang en va brotar un roser. Per aquest motiu, alguns la consideren el Sant Valentí català, perquè es diu que Sant Jordi és, per excel·lència, el patró dels enamorats a Catalunya.

El seu origen es situa en el segle XV, quan ja s’organitzava a Barcelona una fira de roses amb motiu de Sant Jordi. Anaven sobretot xicots, promesos i matrimonis joves, i això fa pensar que el costum de regalar una rosa tingui el seu origen en aquesta festa, que es celebrava al Palau de la Generalitat. Per altra banda, l’origen de la festivitat associada al llibre la situem en el anys vint del segle passat, quan l’escriptor valencià Vincent Clavel i Andrés, director de l’editorial Cervantes, va proposar a la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona i al Gremi d’Editors i Llibrers d’organitzar una festa per promoure el llibre a Catalunya. La data escollida va ser el 7 d’octubre de 1927.

El 1929, durant l’Exposició Internacional de Barcelona, els llibrers decideixen organitzar-se i surten al carrer a muntar quiosquets per presentar les novetats i fomentar la lectura. La iniciativa va tenir tant d’èxit que es va decidir canviar la data i es va establir com el Dia del Llibre el 23 d’abril.

DIA MUNDIAL DEL LLIBRE

El 23 d’abril es celebra també el Dia Mundial del Llibre promogut per la UNESCO el 1995, data que coincideix amb la mort de dos referents de la literatura: Shakespeare i Cervantes. Per això en aquest dia, a més de l’intercanvi de roses, regalar llibres és la manera de commemorar una de les tradicions més arrelades dins de la cultura catalana. S’ha convertit en un clàssic aconseguir les últimes novetats literàries, edicions especials i referències del teu autor preferit.

Kobo by Fnac contribueix a que puguis fer el que vulguis, sense importar on et trobis.

Publicidad

Premiados de la XX edición de 'Los mejores de PR'

NOTICIAS RELACIONADAS

Relacionados Posts

Noticias recientes

Publicidad

Newsletter
Logo prnoticias

Suscríbete a nuestro newsletter!

Recibirás nuestro boletín de noticias y contenido exclusivo.